Wadlopen

Op 19 en 20 augustus organiseren wij voor mensen met doofblindheid een wadloopweekend. Een weekend om te genieten van wind, zeelucht en ruimte, van actief bewegen en van nieuwe ontmoetingen.

Het weekend wordt georganiseerd door het Bartiméus Expertisecentrum Doofblindheid in het kader van Outdoor Activities. Buitensportactiviteiten zijn in Nederland vaak niet heel toegankelijk voor mensen met doofblindheid, terwijl internationaal onderzoek (Gibson, Brede) heeft laten zien dat er wél animo voor is en dat het doen van buitensportactiviteiten veel voordelen heeft. Deafblind International organiseert elk jaar een internationale Outdoorweek (dit jaar in Engeland), misschien wordt het wadloopweekend wel een voorloper op een eventuele Nederlandse variant hierop!

Praktisch:

Datum: vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus
Vertrekpunt: haven van Lauwersoog
Tocht: 2 a 3 uur durende zwerftocht op het wad
Accommodatie: kampeerboerderij op Schiermonnikoog
Deelnemers: maximaal 10 mensen met doofblindheid en hun begeleiders

Kosten: worden geschat op 100 euro per deelnemer of begeleider. Daarin zijn inbegrepen: boottocht heen en weer naar Schiermonnikoog, kampeerboerderij, wadlopen, eten en drinken.

Wij kunnen helaas niet voor begeleiders of tolken zorgen. Zorg er dus voor dat je een begeleider of tolk zelf meeneemt. Die persoon moet ook betalen voor dit weekend.
De reis naar de haven is op eigen gelegenheid en voor eigen kosten. Geleidehonden mogen mee naar de kampeerboerderij, maar niet op het wad. Houd hier rekening mee!

Het is de bedoeling om er een gezellig weekend van te maken. Na het wadlopen zullen we ons eigen eten bereiden, en ’s avonds (misschien wel rond een kampvuurtje) hebben we alle gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Op zaterdagochtend hebben we nog ruimte in het programma: goede ideeën hiervoor zijn welkom! En op zaterdagmiddag zullen we dan de boot terug naar het vasteland nemen, met een rugzak vol ervaringen.

Meer informatie? Aanmelden?

Expertisecentrum-doofblindheid@bartimeus.nl
0343-526895 (tijdens kantooruren)

Ingrid Korenstra en Mijkje Worm, Bartiméus Expertisecentrum Doofblindheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *