Visio bevordert deskundigheid bij professionals

Koninklijke Visio benadrukt het belang van deskundigheidsbevordering bij professionals die werken met mensen met een visuele beperking en verstandelijke beperking.

Huizen, 8 mei 2017 – De online deskundigheidsbevordering Zie-Wijzer VVB is beschikbaar voor professionals, die mensen met een visuele en verstandelijke beperking (VVB) begeleiden in het dagelijks leven.

Meer dan 25% van de mensen met een verstandelijke beperking is ook slechtziend of blind. Juist deze combinatie maakt het minder eenvoudig om kinderen in hun ontwikkeling te stimuleren en volwassenen te begeleiden. Door de e-learning Zie-Wijzer VVB leren professionals de signalen van slechtziendheid bij deze doelgroep te herkennen. Ze krijgen tips hoe er mee om te gaan. En er wordt duidelijk hoe gerichte hulpverlening en adviezen van Visio ingeschakeld kunnen worden. Met deze kennis spelen professionals beter in op de zorgbehoefte van mensen met een visuele en verstandelijke beperking en kunnen daarmee de kwaliteit van leven verhogen.

Meer informatie of aanmelden

Professionals kunnen zich direct aanmelden voor de e-learning Zie-Wijzer VVB op www.visio.org/ziewijzer-vvb.

Bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs, arbeid en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering. Meer informatie over het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen is te vinden op www.visio.org.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *