Theaterfestival Boulevard 2016

De wereld binnenhalen. Daar staat Theaterfestival Boulevard voor. Aankijken in plaats van wegkijken, ook als het verwart. Het 32-jarige festival brengt Nederlandse – Vlaamse en internationale voorstellingen in verschillende disciplines. Ruim 130 verschillende projecten in zalen en op locatie. Een gul aanbod voor een gulzig publiek.

Toegankelijkheid

Dit jaar, nog meer dan voorgaande jaren, neemt Theaterfestival Boulevard ‘gastvrijheid voor iedereen’ als uitgangspunt. Daarom willen we zoveel mogelijk voorstellingen toegankelijk maken voor mensen met een beperking. Middels symbolen geven we aan, voor wie welke voorstelling geschikt is. Natuurlijk is iedereen bij elke voorstelling welkom, wij geven op dit gebied slechts aanvullend advies.
Mensen met een auditieve beperking kunnen bij een aantal voorstellingen gebruik maken van ringleiding en gebarentolken. Ook is er de mogelijkheid om vooraf de tekst van een voorstelling door gestuurd te krijgen.

Daarnaast organiseren we op 13 augustus het Gebaren café waarbij er 9 voorstellingen zijn die toegankelijk zijn voor mensen met een auditieve beperking door o.a. gebarentolken.

Voor mensen met een visuele beperking zijn er twee voorstellingen voorzien van audiodescriptie en een introductie waarbij alvast kennis wordt gemaakt met het podium en de acteurs. Wie zich tijdig meldt, kan tevens een introductie bij andere voorstellingen krijgen. Natuurlijk zijn geleidehonden toegestaan.
We doen ons best zo min mogelijk drempels op te werpen voor mensen met een mobiele beperking op en rond het festivalplein en op de routes naar locaties. Bij een aantal locaties kan je na overleg dichtbij parkeren. Helaas zijn door de soms wat ongebruikelijke locaties niet alle voorstellingen toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn of niet kunnen lopen; dit staat dan vermeld. In het Josephkwartier en nabij het centrale festivalplein zijn aangepaste w.c.’s en verschoonfaciliteiten aanwezig.

Met de stichting Onbeperkt Genieten organiseren we drie dagprogramma’s voor mensen met bijvoorbeeld chronische vermoeidheid of autisme (twee voor volwassenen en een voor kinderen). Hierbij zorgen we dat alles geregeld wordt; vervoer, kortere en laagdrempelige voorstellingen, rustplekken tussendoor met een lekker verzorgd drankje.

Meer weten?

Neem contact op met onze toegankelijkheidsmedewerker Anne Broeren: toegankelijkheid@festivalboulevard.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *