Stemmen voor iedereen!

Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap 2019

De verkiezing van de Provinciale Staten- en Waterschap op woensdag 20 maart zijn een bijzondere. Het zijn de eerste inclusieve verkiezingen, verkiezingen die voor iedereen toegankelijk zijn conform het VN-verdrag Handicap.

Zelfstandig stemmen

Dat betekent dat ook blinde en slechtziende mensen op veel plaatsen hun stem zelfstandig kunnen uitbrengen. Visio heeft samen met de partners uit de branche, de Oogvereniging, Robbert Coppes Stichting en Bartiméus, de handen ineengeslagen om gemeenten daarbij te adviseren en ondersteunen. Vanuit de branche is de brochure Toegankelijk stemmen en leaflet Tips en informatie over toegankelijk stemlokaal onder gemeenten verspreid.

Stemloket op Visio-locaties

Visio wil actief een positieve bijdrage leveren aan het stemmen voor iedereen. Dat doen we door op 20 maart op de Visio-scholen in Rotterdam en Amsterdam een stemlokaal te huisvesten binnen de Visio-muren. 

Feestelijke bijeenkomst toegankelijk stemmen Visio school Rotterdam

En Visio wil deze mijlpaal ook vieren. Met een feestelijke presentatie van het toegankelijke stembureau van Visio school Rotterdam op dinsdag 19 maart.

 Programma  Dinsdag 19 maart
 Tijd Meer informatie
13.15 uur
13:45 uur
Ontvangst op Visio-school Rotterdam, Heindijk 4. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid.Welkom door Ulco van der Ende – schoolleider Visio Onderwijs Rotterdam
 13.50 uurWat maakt het stembureau toegankelijk voor iedereen? Waarom willen we dit vieren?
door Frouck de Boer, Adviseur en coördinator Visio Zicht op Toegankelijkheid
 14.00 uur
Les voor de leerlingen over de Provinciale Staten verkiezingen. 
door Commissaris van de Koning (CvdK) Zuid-Holland Jaap Smit   
 14.15 uurOnthulling toegankelijk stembureau Visio School Rotterdam 
door leerlingen en CvdK Jaap Smit
 14.20 uurPro forma stemmen van leerlingen. CvdK Jaap Smit stemt ook slechtziend met een ervaringsbril.
 14.30 uur
Einde les en stemmen. Leerlingen gaan weer naar eigen klas. Gelegenheid  voor interviews en stemmen met een simulatiebril. 

Zelf stemmen met een visuele beperking

Ook tijdens de verkiezingen op 20 maart kan iedereen na het stemmen in de Visio school Rotterdam zelf slechtziend stemmen. Met een van de ervaringsbrillen met een visus-beperking kunnen zij pro-forma hun stem nogmaals uitbrengen.

Kijk op visio.org/stemmen voor meer informatie over toegankelijk stemmen en de locaties waar mensen met een visuele beperking toegankelijk kunnen stemmen.

Adres en contact Visio Onderwijs Rotterdam

Heindijk 4
3079 PM Rotterdam
T 088 585 83 30
onderwijsrotterdam@visio.org 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *