Prinses Margriet brengt bezoek aan Doofblinden

Prinses Margriet heeft zaterdag een bezoek gebracht aan een evenement voor doofblinden dat in Woerden werd georganiseerd.

Meer dan 110 doofblinden mensen en een even grote groep begeleiders en tolken kwamen zaterdag naar Woerden voor een bijzonder evenement. Ze waren te gast bij twee Woerdense Rotaryclubs in het gebouw van Ferm Werk voor een ontspannende dag met een divers programma. Voor de mensen met een dubbele beperking was de uitgaansdag met speciaal voor hen georganiseerde activiteiten een mooi moment om elkaar te ontmoeten.

“Het is heel bijzonder om dit te mogen organiseren. Het is heel mooi om te zien en horen hoe mensen met een dubbele beperking kunnen genieten van deze verschillende activiteiten”, aldus Tom Eewold namens de Rotaryclubs.

Bijzondere ervaring

De doofblinden kregen in Woerden een dag aangeboden met bijzondere ervaringen. Ze konden verschillende dingen voelen of betasten, proeven of ruiken en ze konden bewegen. Er werd een salsa workshop gegeven en er waren diverse proeverijen.

De twee Woerdense Rotaryclubs hebben 13.500 euro bij elkaar gebracht om de dag te kunnen bekostigen. Ook hielpen meer dan 80 clubleden en partners mee tijdens het evenement.

Uit hun isolement

Mensen die zowel doof als blind zijn, zijn sterk afhankelijk van de hulp van anderen en hebben minder sociale contacten. De Nederlandse Stichting voor Doofblinden, die dit jaar 50 jaar bestaat, wil doofblinde mensen uit hun isolement halen en onderlinge sociale contacten bevorderen. De Stichting doet dat onder meer door de organisatie van een vakantieweek en een DoofBlindenDag op locatie. Voor de organisatie en fondsenwerving van zo’n dag roept de Stichting altijd de hulp in van een serviceclub. Ontmoetingen met lotgenoten zijn belangrijk voor doofblinde mensen. Tijdens de DoofBlindenDagen zijn al heel wat vriendschappen ontstaan.

Bron: Woerden.tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *