Passend lezen en Visio “doen boekje open” tijdens Oogcafé

Op vrijdag 25 augustus, vanaf 14.00 uur geven bibliotheekservice Passend Lezen en Koninklijke Visio een voorlichting over de mogelijkheden van lezen voor slechtziende en blinde mensen. Tijdens het maandelijkse Oogcafé van de Oogvereniging in Heerhugowaard komen zowel de gewone leeshulpmiddelen als de digitale Tjarda met iPhone als hulpmiddelmogelijkheden aan bod.

Overal en altijd blijven lezen

Als het zicht slechter wordt, is lezen vaak een vermoeiende bezigheid. Bij Visio horen we helaas vaak dat mensen het “zomaar lezen voor het plezier” opgeven. Er zijn echter nog veel andere mogelijkheden om te blijven lezen voor de ontspanning, zoals het luisterboek. Niet altijd krijgt het luisterboek de waardering die het verdient. “Luisterlezen is slaapverwekkend” of “Daar heb ik echt geen geduld voor” of “de boeken die ik wil lezen zijn vast niet als luisterboek verkrijgbaar”. Met deze voorlichting willen wij het tegendeel bewijzen. We staan stil bij:

  • Welke boeken, kranten en tijdschriften zijn in luistervorm? En hoe kom ik eraan?
  • Op welke apparaten past het luisterboek Wat voegen smartphones en tablets toe? En welk apparaat past het beste bij wat ik wil doen?
  • Waar kan ik terecht met vragen over het lezen en de leesapparaten?

Locatie: Koninklijke Visio
Datum: vrijdag 25 augustus
Plaats: Heerhugowaard, Gildestraat 3
Tijd: 14.00 tot 15.00 uur (vanaf 13.30 en tot 15.30 uur bestaat de mogelijkheid om met andere bezoekers en leden van de Oogvereniging in gesprek te gaan).

Vooraf aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig.

Meer informatie? Neem contact op met de afdeling Advies in Heerhugowaard, T 088 585 90 00 of heerhugowaard@visio.org o.v.v. oogcafé passend lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *