Oproep: Verzoek om medewerking aan de documentaire In de armen van Morpheus

In onze jachtige prestatiemaatschappij wordt het belang van slaap vaak niet op waarde geschat en slechts als een noodzakelijk kwaad gezien. Toch brengen we elke dag vele uren slapend door, tijd die zowel beangstigend als aangenaam kan zijn, maar hoe dan ook een onlosmakelijk deel van ons leven uitmaakt.

In samenwerking met de NCRV en producent KeyDocs maak ik -filmmaker Marc Schmidt- een lange documentaire over slaap in al haar verschijningsvormen. In de armen van Morpheus portretteert verschillende bijzondere slapers: een jonge vrouw die tegen haar zin altijd en overal in slaap valt, haar narcolepsie verhindert een normaal werkzaam leven; een restless-legs-patiënt en zijn structurele slapeloosheid; een vrouw die ’s nacht tegen haar wil slaapwandelt en zichzelf en anderen in gevaar brengt.

In aanvulling op deze en andere bijzondere slapers ben ik op zoek naar een doof-blind persoon die over zijn of haar slaapervaringen zou willen vertellen. Uw slaap is per definitie uniek, maar ik wil onderzoeken is of er opmerkelijke verschillen met ziende en horende mensen zijn. Wat betekent het bijvoorbeeld voor uw dromen om doof-blind (geboren) te zijn?

Als u meer wilt weten, mail dan met: info@marcschmidt.nl

De filmmakers

Marc Schmidt (1970) is een ervaren filmmaker, die voornamelijk voor de publieke omroepen werkt. Zijn documentaires kenmerken zich door een persoonlijke en integere werkwijze. Zijn film De regels van Matthijs, een portret van zijn autistische schoolvriend, won prijzen in binnen- en buitenland, waaronder het Gouden Kalf voor beste Nederlandse documentaire. www.marcschmidt.nl
Productiebedrijf KeyDocs werkt samen met Nederlandse publieke omroepen, maar ook met gerenommeerde buitenlandse partijen zoals ITVS en het Sundance Institute. Onder leiding van Janneke Doolaard staat bij KeyDocs de visie van de filmmaker centraal. Doel is het produceren van documentaires waarin een belangwekkend onderwerp gekoppeld wordt aan een originele vorm, recente voorbeelden zijn: Erbarme Dich, over de Mattheus Passion; Becoming Zlatan, over de voetballer Zlatan Ibrahimovic; Ik ben Alice, over robots in de ouderenzorg. www.keydocs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *