Online treinreizen boeken met OV-chip Plus

De afgelopen maanden heeft NS in nauwe samenspraak met de Oogvereniging en Stichting Accessibility gewerkt aan een nieuw online boekingssysteem voor reizigers in het bezit van OV-chip Plus. Nu is het zover: vanaf 28 juli 2016 wordt de bestaande service voor telefonische boekingen uitgebreid met een online portaal waar u als OV-chip Plusklant zelf uw treinreis kunt boeken.

Hoe werkt het?

Reist u met OV-chip Plus, dan hoeft u niet in of uit te checken. Ook wordt er geen saldo van uw OV-chipkaart afgeschreven. In plaats daarvan boekt u uw reis vooraf, waarbij u achteraf betaalt per factuur.

Om gebruik te kunnen maken van de online boekingsomgeving van OV-chip Plus logt u in op de boekingssite van OV-chip Plus met uw NS-account (e-mailadres en wachtwoord). Bij het inloggen wordt gecontroleerd of er een OV-chip Plus abonnement aan uw NS-account gekoppeld is. Beschikt u nog niet over een NS-account, dan dient u dit eerst aan te maken alvorens u kunt inloggen op de online boekingsomgeving. Doordat het online boekingsportaal op zowel desktop computers als op mobiele apparaten toegankelijk is, bent u als klant flexibel om uw reis te boeken waar en wanneer u maar wilt. U kunt een boeking maken vanaf 6 maanden voorafgaand aan de reis tot maximaal 5 minuten voor vertrek.

Bron: Oogvereniging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *