Nieuwe beeldschermloep in Bibliotheek Het Kruispunt Barendrecht

Met de plaatsing van een beeldschermloep in Bibliotheek Het Kruispunt Barendrecht is het voor iedereen met een visuele beperking mogelijk om eenvoudig iets te vergroten, te bekijken en te lezen. 

 

pastedGraphic.png

Fotografie Kjell Betlem

Met gemak lezen en schrijven

De innovatieve beeldschermloep Optelec ClearView C vergroot het beeld tot wel 170 keer en zorgt ervoor dat lezen voor mensen die niet meer goed kunnen zien makkelijker en comfortabeler wordt. Een beeldschermloep helpt mensen bij het lezen van informatie op verpakkingen, recepten of bijsluiters, maar ook bij het invullen van een formulier of het beoefenen van hobby’s zoals borduren. Grotere leesobjecten, zoals de krant kunnen ook gemakkelijk onder de beeldschermloep geplaatst worden. Dat maakt het gebruik van de beeldschermloep zeer handig in gebruik.

Nieuwe technologie draagt bij aan beter zicht

De samenwerking met De Bibliotheek Het Kruispunt Barendrecht is een logische keuze, aldus Ben Kofflard, directeur van Optelec Nederland. “Optelec stelt zichzelf als doel om de kwaliteit van leven van mensen met een visuele beperking te verhogen door effectieve oplossingen te ontwerpen die makkelijk te gebruiken zijn. Door de komst van nieuwe innovatieve hulpmiddelen gaat er voor slechtzienden een hele nieuwe wereld open. Door de plaatsing van de beeldschermloep in de bibliotheek is ons populairste product voor iedereen toegankelijk”.

Positieve effecten

Door de inzet van hulpmiddelen zoals de beeldschermloep ervaren gebruikers positieve effecten. Het wordt bijvoorbeeld makkelijker om te lezen, het leestempo neemt toe en gebruikers voelen zich zelfverzekerder en onafhankelijker. Ook krijgen ze vaak meer zin om nieuwe dingen uit te proberen.

Gratis toegankelijk

De beeldschermloep kan tijdens openingstijden van de bibliotheek gebruikt worden door iedereen die extra visuele ondersteuning nodig heeft. Op woensdag 15 februari 2017 zijn professionals van Koninklijke Visio aanwezig tussen 10.00 – 12.30 uur in Bibliotheek Het Kruispunt Barendrecht om zoveel mogelijk mensen te voorzien van informatie en advies over slechtziend- en blindheid.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *