Maak kennis met nieuwe en bestaande hulpmiddelen te gebruiken bij slechte ogen

Donderdag 30 juni vindt een “Informatie- en hulpmiddelendag” plaats voor slechtziende en blinde mensen bij Koninklijke Visio in Heerhugowaard

Heerhugowaard, 30 juni 2016 – Op donderdag 30 juni, van 10.00-15.00 uur vindt bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, in Heerhugowaard een “Informatie- en hulpmiddelenmiddag” plaats. Visio geeft advies en informatie over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van hulpmiddelen, als het zicht minder wordt. Ervaren wat de voordelen zijn van het gebruik van een hulpmiddel? Loop vrijblijvend binnen op de “Informatie- en hulpmiddelendag” die Visio samen met Optelec en Solutions Radio organiseert.

Wat kan wél. Kom het ervaren!

Er is een divers programma, waarbij u hulpmiddelen kunt uitproberen en persoonlijk advies krijgt. Ook als het zien moeilijker wordt, blijft het mogelijk om bijvoorbeeld met hulpmiddelen boeken te lezen, een tablet of smartphone te gebruiken en zelfstandig te blijven wonen. De wereld van hulpmiddelen verandert voortdurend. Uiteraard bieden wij graag de gelegenheid aan mensen waarbij het zicht achteruit gaat, kennis te laten maken met nieuwe hulpmiddelen. Visio werkt hierin samen met diverse hulpmiddelenleveranciers die hun producten tonen. Op donderdag 30 juni zijn dit Optelec en Solutions Radio. Onze optometrist test op deze dag gezichtsscherpte en geeft antwoord op de vraag of huidige leeshulpmiddelen nog volstaat, verbeterd of geoptimaliseerd kan worden.

Ontdek meer mogelijkheden

Koffie inschenken, het vlees kruiden, een spelletje spelen of de ondertiteling van de TV volgen. Blijven sporten of een nieuwe sport oppakken, museum bezoeken of met anderen kunst en cultuur delen, een voetbalwedstijd bijwonen, of op vakantie gaan ondanks het slechte zicht. Onze medewerkers geven u graag advies en informatie over de mogelijkheden.

Waar? Bij Visio in Heerhugowaard
Datum: Donderdag 30 juni
Tijd: 10.00 – 15.00 uur
Locatie: Gildestraat 3, 1704 AG Heerhugowaard

Toegang is gratis en geheel vrijblijvend.

Informatie

Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij de afdeling Advies, Hilde Vorderman-Noens, T 088 585 90 00 of heerhugowaard@visio.org
Kijk voor meer informatie op: www.visio.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *