Luister naar wat wij te vertellen hebben…

Op vrijdag 25 augustus organiseert Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen in samenwerking met de Oogvereniging, afdeling Groningen een informatiebijeenkomst over werken met spraakondersteuning binnen Windows.

Communicatie is een breed begrip, we doen het allemaal en ieder op zijn eigen manier. Het lijkt zo vanzelfsprekend: de krant lezen, een mail versturen of even iemand bellen. Mensen met een visuele beperking ervaren dat dit niet altijd vanzelfsprekend is. Want wat als je het scherm van de computer niet meer kan lezen en de toetsen van de telefoon zo slecht leesbaar zijn dat het iedere keer weer een verrassing is wie je belt?

Het leven met een visuele beperking en het participeren in de samenleving vragen om aanpassing en creativiteit. De computer kan hierbij een belangrijke rol spelen. Met Microsoft “Verteller” kunt u uw pc zonder beeldscherm of muis gebruiken om veelvoorkomende taken uit te voeren als u blind of slechtziend bent.

Hoewel er verschillende programma’s op de markt verkrijgbaar zijn, biedt Microsoft met de Verteller een eigen schermlezer. Wat heeft deze (gratis) schermlezer te bieden en is het een alternatief voor bijvoorbeeld Jaws of Supernova? Kom langs op vrijdag 25 augustus van 13.00 tot 14.30 uur bij Visio Revalidatie & Advies, Rijksstraatweg 61, Haren en laat u bijpraten.

Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Mark Lanting, therapeut Revalidatie&Advies, telefoon 088 585 70 00 of per e-mail: VisioHaren@visio.org of groningen@oogvereniging.nl

Voor meer informatie over Koninklijke Visio kan men terecht op www.visio.org.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *