Een leesprobleem? Koninklijke Visio zoekt een oplossing op maat!

Apeldoorn, 18 april 2017 – Problemen met lezen? Lijken de letters steeds kleiner te worden of zelfs een grote brij? Lezen is zo niet plezierig meer of zelfs niet meer mogelijk. Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, organiseert in Apeldoorn op woensdagochtend inloopspreekuren met het thema ‘Leesproblemen door slechtziendheid’.

Leesprobleem

Aan leesproblemen merken de meeste mensen dat hun ogen minder goed functioneren dan voorheen. Wanneer een leesbril en een extra lamp niet meer voldoende zijn om nog goed te lezen, is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de thema-inloopochtend van Visio in Apeldoorn. Loepen, vergrotingsapparaten, computer, tablet,
e-reader of voorleesapparaten hebben allemaal hun voor- en nadelen. Computer en vooral de tablet blijken voor veel slechtzienden zeer geschikt om nog prettig te kunnen lezen.
Een tablet zoals de iPad beschikt over standaardinstellingen om zowel de tekst als de navigatie te vergroten of uit te laten spreken. Deze Zoom en Voice-overfunctie geeft de slechtziende gebruiker de mogelijkheid om met minder energie kranten, tijdschriften, internetsites, boeken en zelfs de post te lezen.
Visio helpt het juiste leeshulpmiddel te kiezen passend bij de oogaandoening en de leeswensen. Meer over leeshulpmiddelen

Inloopspreekuren

De locatie Apeldoorn heeft iedere woensdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur inloopspreekuur. Voor het inloopspreekuur geldt dat een afspraak maken niet nodig is. Er zijn geen kosten aan verbonden. U bent ook van harte welkom met andere vragen op het gebied van slechtziendheid en blind zijn.

U vindt Visio aan de Waldeck-Pyrmontstraat 31, Gebouw Sigma, 7315 JH Apeldoorn.
Reist u met openbaar vervoer? Neem buslijn 10 Kerschoten en stap uit bij halte Lippe-Biesterfeldstraat. Loop in de rijrichting van de bus en neem de eerste straat rechts (Waldeck-Pyrmontstraat). Visio bevindt zich aan het einde van de straat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *