Leerlingen Visio Onderwijs Amsterdam opnieuw in finale van “Ondernemen doe je zo”

Leerlingen met een visuele beperking van Visio Onderwijs Amsterdam staan voor de derde keer in de finale van “Ondernemen doe je zo!” op woensdag 22 juni om 15.00 uur in het hoofdkantoor van ABN Amro, Gustav Mahlerlaan 10 in Amsterdam. Het programma “Ondernemen doe je zo!” van organisator JINC geeft vmbo-leerlingen in zes tot acht bijeenkomsten een duidelijk beeld van het ondernemerschap.

De Leerlingen imponeerden de jury met de ondernemersplannen van hun horecaondernemingen al in december. Deze was zo onder de indruk dat JINC besloot beide groepen van de Visio-school voor de finale uit te nodigen. Hierin nemen zij het als één groep op tegen twee groepen van andere scholen. In totaal deden dit schooljaar 200 groepen (1.000 leerlingen) van diverse vmbo- en mbo-scholen uit heel Nederland, mee aan het ondernemersprogramma.

In groepen van vier leerlingen werkten de leerlingen acht weken lang elke maandagmiddag, onder begeleiding van een externe coach, aan een ondernemersplan. Ook bezochten zij een ondernemer en schreven zij een verbeterplan aan de hand van een SWOT-analyse (sterkte/zwakte analyse). De verbeterplannen bestonden bijvoorbeeld uit ideeën om nieuwe klanten te trekken voor een lunchroom.

Onderwijs bij Visio

Visio geeft onderwijs aan slechtziende en blinde kinderen. Dit gebeurt op scholen van Visio en door begeleiding van leerlingen met een visuele beperking in het reguliere onderwijs. Visio kiest voor eigentijds onderwijs met een grote inbreng en betrokkenheid van leerlingen. Het gekozen onderwijsconcept dat hierbij aansluit, is “leren leren”.

JINC

JINC helpt jongeren van 8 tot en met 16 jaar op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt: door beroepsoriëntatie op de werkvloer, het aanleren van (sociale) vaardigheden en het aanbieden van workshops over ondernemerschap.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *