Koninklijke Visio organiseert bijeenkomst over lezen met een visuele beperking

Haren – Problemen met lezen? Lijken de letters steeds kleiner te worden of zelfs een grote brij? Lezen is niet zo plezierig meer of zelfs niet meer mogelijk? Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, organiseert op vrijdag 17 februari bij de bibliotheek in Vlagtwedde een inloopspreekuur met het thema ‘Leesproblemen door slechtziendheid’.

Moeite met lezen

Aan leesproblemen merken de meeste mensen dat hun ogen minder goed functioneren dan voorheen. Wanneer een leesbril en een extra lamp niet meer voldoende zijn om nog goed te lezen, is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan het inloopspreekuur van Visio. Loepen, vergrotingsapparaten, computer, tablet, e-reader en voorleesapparaten hebben allemaal hun voor- en nadelen. Computer en vooral de tablet blijken voor veel slechtziende mensen zeer geschikt om goed te kunnen lezen.
Een tablet, zoals de iPad, beschikt over standaardinstellingen om zowel de tekst als de navigatie te vergroten of uit te laten spreken. Deze Zoom en Voice-overfunctie biedt de slechtziende gebruiker de mogelijkheid om met minder energie kranten, tijdschriften, internetsites, boeken en ook de post te lezen. Visio helpt het juiste leeshulpmiddel te kiezen passend bij de oogaandoening en de leeswensen.

Datum: Vrijdag 17 februari
Tijdstip: 14.00 – 16.00 uur
Locatie: Bibliotheek Vlagtwedde, Dr. P. Rinsemastraat 7

Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Belangstellenden zijn ook van harte welkom met andere vragen op het gebied van slechtziendheid en blind zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *