Koninklijke Visio organiseert bijeenkomst ‘goed verlicht beter zicht’

Haren, 9 januari 2017 – Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, organiseert op donderdag 19 januari in Haren een informatiebijeenkomst over de invloed van verlichting en contrast op het zicht. Deze bijeenkomst is bedoeld voor mensen wiens zicht langzaam minder wordt en voor slechtziende mensen.

Leven met een visuele beperking vraagt om aanpassingsvermogen en creativiteit. Er is sprake van een visuele beperking als iemand niet of slechts gedeeltelijk kan zien. Stoornissen van het gezichtsvermogen zijn meestal het gevolg van een oogaandoening of oogziekte, maar er kan ook sprake zijn van een storing bij de beeldverwerking in de hersenen.

Informatiebijeenkomst

Wintertijd; de tijd van korte dagen en vroeg donker! Voor de ruim 350.000 mensen met (zeer) beperkt zicht in Nederland een periode waarin het vaak lastig is om zich buiten én binnen te oriënteren. Verlichting en contrast zijn van grote betekenis voor het zien. Er zijn mogelijkheden om het zicht te verbeteren door het aanpassen van het licht en de verlichting. Hetzelfde geldt voor het gebruik van contrast.
Tijdens deze bijeenkomst krijgt men inzicht in de mogelijkheden van verlichting, de verschillende soorten, sterkten en vormen, zonwering en het gebruik van contrast.
Het is ook mogelijk om zelf te ervaren wat goed licht doet bij bijvoorbeeld lezen of tv kijken. Verlichtingsadvies is maatwerk, waardoor persoonlijk onderzoek noodzakelijk is. Hiervoor kan men zich daarna aanmelden bij Visio. Kortom: Kom “uw licht opsteken”.

Datum: Donderdag 19 januari
Tijdstip: 13.30 – 15.30 uur
Locatie: Rijksstraatweg 61 te Haren
Voor wie: Mensen wiens zicht langzaam minder wordt en slechtziende mensen

Voor meer informatie en aanmelding kan contact opgenomen worden met een medewerker advies, per telefoon 088 585 70 00 of mail: VisioHaren@visio.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *