Koninklijke Visio organiseert in Apeldoorn zomeractiviteiten voor slechtziende en blinde mensen

Apeldoorn, 26 juni 2017 – Fietsen, koken of de weg zoeken met een navigatiesysteem. Dat kan ook als uw ogen minder of zelfs niet meer functioneren! In de zomer organiseert Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, diverse activiteiten voor mensen met een visuele beperking. Navigeren met de GPS, tandemfietsen, een weerbaarheidstraining en een kookworkshop staan in juli geprogrammeerd. In augustus wordt een bezoek aan het Klimbos aangeboden en een workshop om op een creatieve manier diverse zintuigen gebruiken.

Waarom organiseert een revalidatiecentrum als Visio deze activiteiten? Ook mensen met een visuele beperking willen vaak zo veel mogelijk zelfstandig functioneren. Met de juiste training en hulpmiddelen is er veel mogelijk. Middels de zomeractiviteiten maakt men op ongedwongen manier kennis met de verschillende mogelijkheden. Hoe kies je een recept uit voor een maaltijd en hoe krijg je de maaltijd goed bereid op tafel? Hoe kan iemand die slecht ziet navigatie inzetten om een voor hem onbekende route te leren lopen? Hoe leer je over je eigen grenzen te durven gaan, bijvoorbeeld door een dagje in het Klimbos te vertrouwen op de andere zintuigen.

De activiteiten hebben een leerzaam karakter, maar gezelligheid en ontmoeten tellen ook mee. De activiteiten vinden plaats op:

Donderdag 13 juli : Navigeren met GPS
Maandag 17 juli: Tandemfietsen
Dinsdag 25 juli: Weerbaarheidstraining
Maandag 31 juli: Kookworkshop
Donderdag 10 aug: Klimbos
Maandag 14 aug: Creatief zintuigen trainen

Nadere informatie is te vinden op www.visio.org/agenda

 

Aanmelden
Wie deel wil nemen aan één van de activiteiten kan zich uiterlijk twee weken voor aanvang van de activiteit aanmelden via e-mail:apeldoorn@visio.org of bellen met Visio Apeldoorn T 088 585 62 00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *