Koninklijke Visio en Oogvereniging organiseren informatieve middag over telefonie

Haren, 8 mei 2017 – Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, organiseert samen met de Oogvereniging regio Groningen, een bijeenkomst op vrijdag 19 mei van 13.00-15.00 uur. De bijeenkomst gaat over de ontwikkelingen en gebruik van verschillende (smart) telefoons. Visio ondersteunt bij het (opnieuw) leren benutten van de persoonlijke mogelijkheden.

Het leven met een visuele beperking en het participeren in de samenleving vragen om aanpassingsvermogen en creativiteit. Er is sprake van een visuele beperking als iemand niet of slechts gedeeltelijk kan zien. Stoornissen van het gezichtsvermogen zijn meestal het gevolg van een oogaandoening of oogziekte. Maar er kan ook sprake zijn van een storing bij de beeldverwerking in de hersenen.

Informatieve bijeenkomst over de huidige mogelijkheden van telefonie

Bij alles wat we dagelijks doen gebruiken we onze ogen. Wanneer iemand slechter gaat zien, dan zijn veel dingen niet meer zo vanzelfsprekend zoals communicatie in de vorm van telefoneren. De bijeenkomst gaat over telefonie in de breedste zin van het woord. Informatie over de mogelijkheden van eenvoudige (DECT) telefoons, seniorentelefoons tot de belangrijkste besturingssysteem voor smartphones. Demonstratie van een speciaal ontwikkeld smartphone, de Smartvision2, voor slechtziende en blinde mensen. Na afloop is er tijd om vragen te stellen en hulpmiddelen uit te proberen. Ervaringsdeskundigen van de TCT club (tablet, computers, telefoons) van de Oogvereniging zijn er tot 15.00 uur. Een medewerker van Visio beantwoordt tot 16.30 uur de vragen voor het ICT- inloopspreekuur. Na afloop van de bijeenkomst bent u weer helemaal up tot date wat betreft toegankelijkheid van telefoons. U bent van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

Datum: Vrijdag 19 mei 2017
Tijdstip: 13.00 – 15.00 uur
Locatie: Visio, Revalidatie & Advies, Rijksstraatweg 61, Haren

Meer informatie over de bijeenkomst is te verkrijgen bij Koninklijke Visio, telefoon 088 585 7218 of per e-mail VisioHaren@visio.org . Algemeen: www.visio.org en www.oogvereniging.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *