Koninklijke Visio en Oogvereniging organiseren informatiemiddag over gesproken tv ondertiteling

Haren, 19 oktober 2017 Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, organiseert samen met de Oogvereniging regio Groningen, een bijeenkomst op vrijdag 27 oktober van 13.00- 14.00 uur. De bijeenkomst gaat over mogelijkheden van tv kijken met gesproken ondertiteling. Visio ondersteunt bij het (opnieuw) leren benutten van de persoonlijke mogelijkheden.

Het leven met een visuele beperking en het participeren in de samenleving vraagt om aanpassingsvermogen en creativiteit. Er is sprake van een visuele beperking als iemand niet of slechts gedeeltelijk kan zien. Stoornissen van het gezichtsvermogen zijn meestal het gevolg van een oogaandoening of oogziekte. Maar er kan ook sprake zijn van een storing bij de beeldverwerking in de hersenen.

Informatieve bijeenkomst gesproken tv ondertiteling

Bij alles wat we dagelijks doen, gebruiken we onze ogen. Wanneer iemand slechter gaat zien dan zijn veel dingen niet meer zo vanzelfsprekend zoals tv kijken. De beelden worden vaag en de tv ondertiteling is niet meer te volgen. Met demonstratie van een aantal hulpmiddelen kan kennisgemaakt worden met gesproken tv ondertiteling via de Orion Webbox 3, maar ook via een app op de tablet of smart Phone. Mogelijk is gesproken ondertiteling bij NPO 1,2,3 op de eigen tv te volgen. De Orion Webbox 3 heeft nog veel meer mogelijkheden en wordt wel gezien als een ”wonderdoos”. Belangstellenden zijn van harte welkom om deze mogelijkheden te leren kenen. Aanmelden is niet nodig. Ervaringsdeskundigen van TCT (tablet, computers, telefoons) van de Oogvereniging zijn er tot 15.00 uur. Een medewerker van Visio is er tot 16.30 u.

Datum: vrijdag 27 oktober 2017
Tijdstip: 13.00 – 14.00 uur
Locatie: Visio, Revalidatie & Advies, Rijksstraatweg 61, Haren

Meer informatie is te verkrijgen bij Koninklijke Visio, T 088 585 72 18 of per e-mail VisioHaren@visio.org. Algemeen: www.visio.org en www.oogvereniging.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *