Koninklijke Visio en Oogvereniging organiseren expositie schildersgroep

Leeuwarden, 12 oktober 2017 – Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, organiseert in de maanden november en december 2017 een expositie van de schildersgroep. Belangstellenden zijn op de woensdagen van 08.30 tot 16.30 uur van harte welkom bij Visio Revalidatie & Advies te Leeuwarden.

Het leven met een visuele beperking en het participeren in de samenleving vragen om aanpassingsvermogen en creativiteit. Er is sprake van een visuele beperking als iemand niet of slechts gedeeltelijk kan zien. Stoornissen van het gezichtsvermogen zijn meestal het gevolg van een oogaandoening of oogziekte. Maar er kan ook sprake zijn van een storing bij de beeldverwerking in de hersenen.

Schildersgroep

De schildersgroep komt elke laatste woensdag en vrijdagmorgen van de maand bijeen bij Visio in samenwerking met de Oogvereniging. De deelnemers hebben in meer of mindere mate te maken met een visuele beperking. Door bijvoorbeeld het gebruik van contrasten en geschikte penselen wordt er op doeken geschilderd. Tijdens het schilderen worden er aanwijzingen gegeven over kleurgebruik, lichtinval, gebruik maken van een loep en/of sjablonen. Soms wordt geschilderd vanuit een themaopdracht, een andere keer abstract. Iedere deelnemer ontwikkelt zo zijn/haar eigen creatieve mogelijkheden. Onmogelijkheden worden vertaald naar mogelijkheden. Speciaal voor de expositie hebben de deelnemers zelf drie van hun meest recente werken uitgezocht om te exposeren.

De expositie wordt 25 oktober met een feestelijk tintje geopend in het bijzijn van de deelnemers.

Datum: Woensdag 25 oktober 2017
Tijdstip: 13:30 uur
Locatie: Tadingastraat 4
Voor wie: Belangstellenden met of zonder een visuele beperking
Kosten: Gratis

Voor meer informatie over de expositie bezoekt u de website www.visio.org of neemt u contact op met Tineke Pieters, telefoon 088 585 73 00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *