Koninklijke Visio aanwezig op Vegro Gezondheidsdag in Assen

Hoogeveen, 14 oktober 2016 – Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, is op woensdag 2 november aanwezig op de Gezondheidsdag ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Vegro Thuiszorgwinkel Assen.

De Vegro Gezondheidsdag is voor iedereen die meer wil weten over zijn eigen gezondheid en over de hulpmiddelen die er zijn om de levenskwaliteit te verhogen. Op de Gezondheidsdag kunnen bezoekers hun bloeddruk laten opmeten en hun bloedsuiker laten prikken. Ook kunnen belangstellenden onder meer informatie krijgen over een juiste (zit)houding, over hulpmiddelen bij het opstaan uit bed en over mens en verkeer. Koninklijk Visio is aanwezig met informatie en advies over hulpmiddelen, wonen, welzijn en zorg om het leven voor mensen met een visuele beperking en hun naasten een beetje gemakkelijker te maken.

Ruim 300.000 mensen in Nederland hebben een oogafwijking die niet met een bril kan worden gecorrigeerd. Vaak weten ze niet dat ze een oogziekte hebben, hoe deze behandeld kan worden en wat er allemaal wél mogelijk is wanneer je zicht je in de steek laat. Leeftijdsgebonden oogziekten zoals glaucoom, staar en Macula degeneratie nemen toe omdat we steeds ouder worden. Tegenwoordig leven we langer en tegelijkertijd verwachten we in de huidige tijd meer van onszelf. We moeten langer doorwerken en blijven langer zelfstandig wonen; door deze veranderingen eisen we meer van ons gezichtsvermogen.

Wanneer iemand slechter gaat zien of helemaal blind wordt, heeft dat vaak ingrijpende gevolgen. Bij Visio staat altijd de vraag van de cliënt centraal; samen met de cliënt zoek Visio naar de beste oplossing voor een zo zelfstandig mogelijk leven. Familieleden, mantelzorgers en zorgprofessional, die betrokken zijn bij iemand met een visuele beperking, kunnen deze Gezondheidsdag ook voor advies en informatie bij Visio terecht.

Datum: woensdag 2 november 2016
Tijdstip 10.00 tot 15.00 uur
Plaats: Vegro Thuiszorgwinkel, Kloekhorststraat 27, 9401 BB Assen
Toegang: gratis – voor een hapje en drankje wordt gezorgd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *