Koninklijke Visio aanwezig op Open dag in het Ommelander Ziekenhuis te Delfzijl

Haren – 13 maart 2017 – Het Ommelander Ziekenhuis opent op zaterdag 18 maart, tijdens de Nationale Week van Zorg en Welzijn, haar deuren. Van 10.00 tot 15.00 uur is in het ziekenhuis van alles te zien en te doen, ook voor kinderen. Bij de informatiestand van Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, bent u van harte welkom voor voorlichting en advies over volop blijven meedoen, ook als de oogarts niets meer voor u kan betekenen.

Ouderdomsoogaandoeningen

Ruim 300.000 mensen in Nederland hebben een oogafwijking die niet met een bril kan worden gecorrigeerd. Leeftijdsgebonden oogziekten zoals glaucoom, staar en Macula degeneratie nemen toe omdat we steeds ouder worden. Vaak weten mensen niet dat ze een oogziekte hebben, hoe deze behandeld kan worden en wat er allemaal nog wél mogelijk is.

Aan leesproblemen merken de meeste mensen dat hun ogen minder goed functioneren dan voorheen. Wanneer een leesbril en een extra lamp niet meer voldoende zijn om nog goed te lezen, is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de informatiestand van Visio Revalidatie en Advies.

Bij Visio staat altijd de vraag van de cliënt centraal; samen zoeken we naar de beste oplossing voor een zo zelfstandig mogelijk leven. Familieleden, mantelzorgers en zorgprofessional, die betrokken zijn bij iemand met een visuele beperking, kunnen tijdens deze Open Dag ook voor advies en informatie bij Visio terecht.

Voor vragen over de aanwezigheid van Visio in het Ommelander Ziekenhuis Delfzijl op 18 maart kunt u contact op nemen met de afdeling Advies in Haren; Rens de Vries, 088-585 72 18 of rensdevries@visio.org

Ommelander Ziekenhuis Delfzijl, Jachtlaan 50 Delfzijl | 10.00 tot 15.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *