KNWU en Koninklijke Visio organiseren tandemclinics voor de jeugd

Huizen, oktober 2016 – Op zaterdag 5 en zaterdag 12 november a.s. organiseren de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) en Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, tandemclinics voor kinderen en jongeren met een visuele beperking in de leeftijd van 14 tot 22 jaar. De clinics bieden een uitgelezen kans om kennis te maken met tandemrijden als sport. Aan de andere kant geven ze de KNWU de mogelijkheid om jong talent te scouten.

Sporten en bewegen zijn van cruciaal belang voor slechtziende en blinde mensen. Mensen met een visuele beperking bewegen structureel minder dan mensen zonder die beperking. Visio vindt de gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk, van haar cliënten belangrijk. Beweging is hierbij een belangrijk onderdeel en daar sluiten de tandemclinics op aan.

Kennismaken met de tandem

Tijdens de clinic kunnen deelnemers in brede zin kennismaken met tandemfietsen. Zo kunnen ze de sporttandem van dichtbij verkennen en krijgen ze enige techniek uitgelegd. Uiteraard stappen ze ook zelf op de tandem om te ervaren hoe ze dat vinden. De clinic wordt begeleid door één of meerdere trainers van de KNWU. Ook is een slechtziende renner aanwezig om te vertellen hoe hij met zijn beperking zover is gekomen in de sport.

Data, locaties en aanmelden

De kennismakingsclinics zijn gepland op zaterdag 5 november 2016 in Assen en op zaterdag 12 november 2016 op Papendal, beide keren van 10 tot 12 uur. Er is plaats voor maximaal 12 personen. Deelname is gratis.
Slechtziende en blinde kinderen/jongeren die de competitie, sensatie van snelheid en de uitdaging van aangepast wielrennen willen ervaren, kunnen zich aanmelden via de website van Visio, www.visio.org/tandemclinics. Hier staat meer informatie en een aanmeldformulier.
Ontdek je talent! Doe mee aan de tandemclinics van KNWU en Visio – Koninklijke Visio
www.visio.org
Heb jij het gevoel dat er een sporttalent schuilt in jou? Houd je van snelheid en heb je wilskracht en de motivatie om te winnen? Wil je uitvinden of aangepast wielrennen de sport voor jou is? Neem dan deel aan een van de tandemclinics die Visio samen met de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) organiseert. Speciaal voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 14 tot 22 jaar, met een visuele beperking

Bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering. Meer informatie over het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen is te vinden op www.visio.org.
De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. De KNWU heeft als doel geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. Dat vraagt van de KNWU een rolinvulling als regisserende sportbond, midden in de samenleving, met een toekomstgericht vizier en een proactieve en dienstverlenende instelling, gericht op topsport, wedstrijdsport en alle sportieve fietsers in Nederland. Meer informatie staat op www.knwu.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *