Kentalis en Rijksuniversiteit Groningen verlengen samenwerking onderzoek doofblindheid

Ieder mens heeft recht op een leven lang leren. Voor personen met aangeboren doofblindheid is dat echter niet vanzelfsprekend. Daarom werd 21 maart op een feestelijke manier stil gestaan bij de verlengde samenwerkingsovereenkomst tussen de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Kentalis, in de vorm van het symposium ‘Denken in dialoog’ dat plaatsvond in Sint-Michielsgestel. 

Tijdens het symposium zetten Katja Hoorn, bestuurder Kentalis en Marleen Janssen, hoogleraar doofblindheid RUG, hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. Hiermee bekrachtigen beide organisaties het belang van praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek bij personen met doofblindheid. Met deze kennis kan de beste zorg en het beste onderwijs geboden worden aan mensen met doofblindheid.

“Mensen die niet goed kunnen horen én zien hebben net als iedereen het recht op een zo zelfstandig mogelijk, zinvol en sociaal leven”

Symposium over de cognitieve ontwikkeling bij personen met doofblindheid

Kentalis heeft in samenwerking met de RUG effectieve interventies ontwikkeld om kinderen en volwassenen met aangeboren doofblindheid te ondersteunen bij het ontwikkelen van communicatie en taal. Door middel van wetenschappelijk onderzoek willen Kentalis en de RUG nu ook aantonen dat het mogelijk is voor ouders, begeleiders en leerkrachten om het denkvermogen van personen met aangeboren doofblindheid te bevorderen tijdens sociale interacties. Tijdens het symposium ‘Denken in dialoog’ werden de laatste internationale ontwikkelingen rondom cognitieve ontwikkeling bij personen met doofblindheid gedeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *