Kennisplein ‘Beperkt in Horen en Zien’ op de ZieZo-beurs.

Datum: 24 en 25 maart
Plaats: Beatrixgebouw, Jaarbeursplein Utrecht

Thema: zelfredzaamheid

Thema van het kennisplein is dit jaar zelfredzaamheid. Mensen die beperkt zijn in horen én zien kunnen op het kennisplein informatie krijgen over hoe zij hun zelfredzaamheid kunnen vergroten. Zij kunnen hier ook ervaring opdoen met tactiele werkvormen zoals tactiel schilderen en mozaïek, en zich laten masseren tijdens een korte ontspannende voetmassage.

Workshop social haptic communication

Op vrijdag en zaterdag kunt u een workshop over social haptic communication volgen. Social haptic communication (SHC) maakt het mogelijk om gebaren- of gesproken taal aan te vullen met belangrijke informatie. Met aanraking (handen) op het lichaam wordt bijvoorbeeld informatie gegeven over emoties, de sfeer en de indeling van een ruimte. De workshop wordt gegeven op:
vrijdag van 14.00 tot 14.30 uur in zaal 3.
zaterdag van 12.30 tot 13.00 uur in zaal 2.
U hoeft zich niet van tevoren op te geven.

Expositie ‘De kunst van zien’

Op het kennisplein kunt u genieten van de unieke expositie ‘De kunst van zien’ met kunstwerken gemaakt door mensen met doofblindheid. Met behulp van een speciale bril en een koptelefoon kunt u het schilderij op dezelfde wijze ervaren als de maker van het schilderij.

Gebaar voor de ZieZo-beurs

Voor de ZieZo-beurs is nog geen gebaar. Heeft u een goed idee voor een gebaar? Kom naar het kennisplein. We leggen uw idee dan op video vast. Uit alle gebaren wordt het beste gebaar gekozen. Dit gebaar wordt voorgelegd aan het Gebarencentrum.

Het kennisplein: waar en voor wie?

Het kennisplein is vooral voor mensen met een beperking in horen én zien, familieleden, vrienden, professionals en andere betrokkenen.

Het kennisplein staat op de ZieZo-beurs in het Beatrixgebouw, Jaarbeursplein Utrecht. Gratis toegangskaarten zijn te verkrijgen via www.ziezo.org/gratis-toegangskaarten (kaarten kosten aan de deur 7,50 euro).

De ZieZo-beurs is geopend op:
Vrijdag 24 maart van 10 tot 16.30 uur.
Zaterdag 25 maart 10 tot 15.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *