Is lezen een uitdaging? Bezoek inloop Visio in Gezondheidscentrum Castrovalva

Ontdek in Week van Zorg & Welzijn bij Koninklijke Visio verschillende mogelijkheden om ontspannen te blijven lezen als zicht achteruit gaat.

Almere, maart 2017 – Op maandag 13 maart van 08.00 tot 10:00 uur staat tijdens het wekelijkse inloopspreekuur van Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, het thema “lezen” centraal. Als een bril niet meer voldoende helpt en de oogarts niets meer kan doen, zijn de dagelijkse bezigheden een uitdaging. In de Week van Zorg & Welzijn, en rondom de Boekenweek, staat Visio in het Gezondheidscentrum Castrovalva in Almere (Tussen de vaarten) stil bij de mogelijkheden om ontspannen te blijven lezen, ook als het zicht achteruit gaat. Naast de verschillende mogelijkheden en leesvormen, kan Visio advies geven over goede verlichting. Uiteraard zijn ook andere vragen welkom tijdens het inloopspreekuur.

Ontdek de mogelijkheden voor lezen bij slechtziendheid

Door leesproblemen merken de meeste mensen dat hun ogen minder goed gaan functioneren. Wanneer een leesbril niet meer voldoende helpt om nog goed te lezen, is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de thema-inloopochtend van Visio in Almere. De hele maand maart en april is “lezen” het centrale thema. Loepen, vergrotingsapparaten, e-reader of voorleesapparaten hebben allemaal voor- en nadelen. Computer en vooral de tablet blijken voor veel slechtzienden zeer geschikt om nog prettig te kunnen lezen. Een tablet zoals de iPad beschikt over standaardinstellingen om zowel de tekst als de navigatie te vergroten of uit te laten spreken. Deze Zoom en Voice-overfunctie geeft de slechtziende gebruiker de mogelijkheid om met minder energie kranten, tijdschriften, internetsites, boeken en zelfs de post te lezen. Visio adviseert bij het kiezen van juiste leeshulpmiddel dat past bij de oogaandoening en de leeswensen.

Waar: Gezondheidscentrum Castrovalva, Juan Grisstraat 50, 1328 SV Almere (Tussen de Vaarten)

Wanneer: elke maandag van 08:00 – 10:00 uur

Meer informatie: http://bit.ly/slechtziend-en-leeshulpmiddelen

Voor meer informatie en aanmelden:
Koninklijke Visio, afdeling Advies

Monique Stam, T 088 58 55 700, moniquestam@visio.org

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *