Gewoon lekker genieten

Samen genieten hoeft helemaal niet duur te zijn. Tijd maken, daar begint het mee. Bijvoorbeeld om samen een lekkere wandeling of fietstocht te maken. En als je dan op pad bent, neem je dan eens voor om een tijd(je) niks tegen elkaar te zeggen en open te staan voor wat je beleeft. Geuren? Hobbels? Wind? Zon? Kleuren? Elkaars nabijheid? Inspanning of juist ontspanning? Onder het genot van bijvoorbeeld een dampende kop warme chocola is er na zo’n ervaring vast wat uit te wisselen. Wat ook leuk kan zijn: samen een favoriet of juist nieuw recept klaarmaken, met net wat bijzonderdere of kruidigere ingrediënten dan normaal. Speciaal biertje of wijn erbij. Favoriete muziek zachtjes op de achtergrond en een lichte zweem van bloemengeur die de ruimte vervult. Wie weet krijg je wel spontaan zin om een dansje te wagen. Wel eerst even alle obstakels aan de kant zetten dan natuurlijk..

 

Geschreven door Eveline Vlug

Tip:

 • Experimenteer eens met voelbare tekens voor uitingen die vaak voorkomen of praktisch zijn, of wie weet, voor persoonlijke intieme zinnetjes voor je lief (er is toch niemand die het ziet or hoort 😉 ).
 • Beschrijf terwijl je ergens bent wat je ziet aan degene die beperkt ziet. Valt het in goede aarde? Wie weet is het een nieuwe vorm van samen beleven.
 • Wijs eventueel, als dat op prijs gesteld wordt, iets aan door de hand te pakken van degene die niet zo goed meer ziet en dan naar een voorwerp te wijzen.
 • Een beleving gedeeld die voor herhaling vatbaar is? Overweeg of je het misschien vaker kunt doen.
 • Een Ushergenoot, inmiddels blind, vertelde me een keer over het bezoek van een vriend, met wie hij weer eens herinneringen had opgehaald. Prachtig vond ik dat. Hoe ze tijd namen voor elkaar en deelden wat ze hebben beleefd. Zo bekeken word je met het ouder worden ook rijker 🙂

 

Sauna

Ondergedompeld worden in de sensaties van intense warmte en ijzige koude, je baden in de geuren van kruidenoliën, in een zwembad omsloten worden door het water dat je draagt. Met een lieve persoon naast je, bij wie je je veilig voelt, is zo’n gezamenlijke ervaring een weldaad voor lichaam en geest.

Op saunagespot.nl kun je zoeken naar een sauna die je aanspreekt. Als je kiest voor ‘sauna zoeken’ en je scrollt naar beneden, zie je onder ‘zoek een sauna’ een filter staan met de opties: ‘badkledingdag’, ‘damesdag’, ‘gezinsvriendelijk’. Ook kun je tussen drie prijsklassen kiezen (één, twee of drie eurotekens), en tussen drie groottes (één poppetje, twee of drie). En dan zijn er nog meer opties, zoals: ‘actief’, ‘knus’, ‘natuurwater’, ‘ruim’. Als je ‘zoeken op locatie’ aanvinkt, kies je voor Nederlandse provincies en/of België, Kies één of een paar opties om voldoende zoekresultaten te krijgen. De zoekresultaten geven in één oogopslag: naam, locatie, beschrijving én een paar trefwoorden.

Link naa de website: www.saunagespot.nl

Duo massage

Tot rust komen en je laten verwennen door een ervaren masseur. Jezelf de ruimte geven om even puur te genieten, zonder te moeten praten, luisteren, kijken, nadenken. Het kan een heerlijk cadeau zijn om te krijgen. Maar wat nog leuker kan zijn, is om deze ervaring te delen met iemand die je dierbaar is. Dat kan bij sommige massagesalons, waar je een ‘duo massage’ kunt boeken. Een salon die ik via Google tegenkwam schrijft daarover: ‘Met een duo-behandeling kom je samen met je moeder, vriendin, partner of wie je maar wil naar onze schoonheidssalon in Haarlem voor een heerlijke verwennende behandeling.’
Dit is de link naar deze ‘BeutyLounge’ in Haarlem.

Op de website treatwell.nl staat een overzicht van massagesalons en kun je kiezen voor ‘duo-massage’. Er zijn dan 49 resultaten in Nederland. Kies je voor de optie ‘alleen promoties/acties’, dan blijven er 7 resultaten over. Deze website vind ik persoonlijk niet erg toegankelijk, maar wel heel informatief. Je kunt via de website een afspraak plannen. ER is ook een e-mailadres en telefoonnummer. Als je belt of mailt en uitlegt dat het bekijken van de website lastig is, wil Treatwell hopelijk meezoeken naar een geschikte salon.

Link naar treatwell.nl, 49 salons ‘duo-massage’
Link naar treatwell.nl, promoties ‘duo massage’
E-mailadres treatwell: info@treatwell.nl 
Telefoonnummer: 020 – 79 00 190

Weekendje weg naar een toegankelijk appartement

Zin om er even lekker tussen uit te gaan? Check ook eens de beschikbaarheid van de vakantiehuisjes voor mensen met een visuele of een audtieve beperking. In de wintermaanden zijn deze extra voordelig geprijsd.

 • Vision Villa’s (Hoog Vaals, Oldebroek): bungalows voor slechtzienden van Landal Greenparks.
  Pas hoorde ik van een Ushsergenoot dat een weekendje weg naar een Vision Villa een eyeopener was. Je kunt terwijl je er even lekker uit bent een paar dagen lang kennismaken met verschillende hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld een beeldschermloep. Meer informatie via telefoonnummer 0900 – 8842 (€ 1,- per gesprek), e-mailadres info@landal.nl 
  of via de website
 • Roompot Weerterbergen – Vakantiehuis en park aangepast voor mensen met een visuele beperking. Ook kan er zorg bijgeboekt worden. Daarvoor wordt samengewerkt met Comfort Zorg. Drie ervaringsverhalen geven een idee.

  Informatie over de aanpassingen in de woning: via afdeling Roompot Care, telefoonnummer 0113 374 500 of via de website rpcare.nl
  Informatie over de bijboekmogelijkheden (extra hulpmiddelen, zorg): via e-mailadres vakantiemetzorg@comfortzorg.nl

 • Bungalow voor slechthorenden – Landal Greenparks.
  Meer informatie via telefoonnummer 0900 – 8842 (€ 1,- per gesprek), e-mailadres: info@landal.nl of via de website

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *