Freedom is overgenomen door Optelec

De merknaam Freedom is voorgoed van het toneel verdwenen, nu Optelec ook alle activiteiten heeft overgenomen.

Later dit jaar worden Freedom Scientific Benelux en Freedom ADL officieel opgeheven. De werknemers van Freedom zijn overgenomen door Optelec maar onduidelijk is hoe het precies met de contracten zit. Onbekend is ook nog of Freedom-vestigingen nu Optelec winkels worden of dat klanten voortaan altijd naar Barendrecht moeten.

Gevolgen van fusie

Dat Freedom nu helemaal is overgenomen door Optelec heeft te maken met de wereldwijde fusie tussen beide leveranciers van hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking. De investeringsmaatschappij die Optelec kocht, wilde dat. In Nederland was Optelec al de grootste leverancier van aangepaste producten en met de overname van Freedom is dat helemaal het geval. Voor klanten betekent het wel dat er minder bedrijven zijn waaruit kan worden gekozen.

Voortaan

Op zijn website laat Optelec Nederland weten dat klanten voor al hun support, service of verkoop vragen over producten en diensten, zoals Jaws software, de Ruby elektronische handloep, de Focus leesregels en dagelijkse hulpmiddelen (ADL) voortaan bij Optelec terecht kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *