Demonstratie van OrCam bij Koninklijke Visio

Een bril die kan voorlezen

Apeldoorn, 14 november 2017 – Voor slechtziende en blinde mensen is er een nieuwe ontwikkeling: een bril die kan voorlezen en gezichten herkennen! In samenwerking met Low Vision Totaal organiseert Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, twee voorlichtingen op dinsdag 28 november a.s. om 16:00 en om 18:30 uur aan de Waldeck-Pyrmontstraat 31 in Apeldoorn.

De OrCam, de bril die kan voorlezen en gezichten herkennen, is eind september gepresenteerd in Nederland en vanaf nu verkrijgbaar. Wat de bril allemaal kan en hoe het werkt kunt u ervaren tijdens de demonstratie van Michel Vloet van Low Vision Totaal. Er bestaan twee modellen van de OrCam: de OrCam My Reader en OrCam My Eye. De My Reader kan teksten voorlezen. Een klein cameraatje wordt aan de poot van een bril geplaatst. Vervolgens wordt de aangewezen tekst voorgelezen. De meer geavanceerde OrCam My Eye kan ook gezichten en voorwerpen herkennen. Er komt dan nog een kastje bij die met één druk op de knop geactiveerd kan worden.

Visio organiseert voor haar cliënten en oud-cliënten op dinsdag 28 november twee demonstraties in Apeldoorn. Het betreft twee keer dezelfde demonstratie. U kunt kiezen voor de middagdemonstratie die start om 16:00 uur of de avondpresentatie om 18:30 uur. Beiden vinden plaats in gebouw Sigma, Waldeck-Pyrmontstraat 31.

Om een indicatie te krijgen hoeveel animo hiervoor is, verzoeken wij u aan te melden bij Petra Groothuis via apeldoorn@visio.org of per telefoon 088 585 62 00. Er zijn geen kosten verbonden aan deze voorlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *