Braille Bricks van LEGO helpen slechtziende kinderen leren lezen

Stel je eens voor dat slechtziende kinderen met LEGO-blokken het brailleschrift zouden kunnen leren, hoe awesome zou dat zijn? In BraziliĆ« kan het al. Dankzij LEGO braille kunnen blinde kinderen leren lezen. De Braille Bricks zijn ontwikkeld in samenwerking met de Dorina Nowill Foundation en het reclamebureau Lew’Lara\TBWA.

Met de grote LEGO-achtige blokken kunnen kinderen het brailleschrift leren. In bovenstaande video zie je het verhaal van Anny, een jong slechtziend meisje. Omdat ze slechtziend is, ervaart ze sociale en educatieve problemen en de Braille Bricks bieden hiervoor een oplossing. De blokken worden namelijk een spel voor kinderen. Zo kunnen de kinderen spelenderwijs hun sociale netwerk uitbreiden. Op ieder LEGO-blokje staat een letter, maar dan in brailleschrift. Op het bekende LEGO-bord kunnen ze woorden en zelfs zinnen vormen. De LEGO-blokken zijn niet alleen leuk voor kinderen, op deze manier kunnen slechtziende kinderen ook brailleschrift leren aan hun ouders, broers of zussen.

Braille Bricks leren blinde kinderen lezen

De LEGO-blokken zijn gecombineerd met de zes punten van het brailleschrift. Met de letters kunnen de kinderen woorden maken en uiteindelijk leren lezen. Op dit moment kunnen er driehonderd kinderen gebruikmaken van dit project. Het marketingteam hoopt natuurlijk dat LEGO het unieke brailleschrift snel oppakt en meer kan gaan produceren. Ik vind het in ieder geval een prachtig initiatief: het helpt slechtziende kinderen, maar ook LEGO wordt in een goed licht gezet.

Bron: Dutchcowboy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *