Boodschappen doen: leuker, slimmer én toegankelijker voor iedereen

Hackathon Super Toegankelijk – 24, 25 en 26 januari

Een initiatief van Koninklijke Visio, expertisecentrum voor blinde en slechtziende mensen

Boodschappen doen nog toegankelijker maken. Voor blinde en slechtziende mensen en daarmee voor iedereen. Met die uitdaging gaan innovatieve koplopers van Nederland aan de slag in de hackathon SUPER TOEGANKELIJK op 25 en 26 januari 2018 in Eindhoven. Als opmaat is op 24 januari bij AH XL in Eindhoven een Shopping experience, waarbij deelnemers kunnen ervaren hoe het is om slechtziend boodschappen te doen.

De toekomst van het boodschappen doen

Mensen met een visuele beperking gebruiken vaak meer technologie in het dagelijkse leven dan anderen. Hoe kunnen we hun inzichten vertalen in producten, diensten, technologie die voor ons allemaal zinvol zijn en waarmee we de toekomst van het boodschappen doen voor iedereen leuker, slimmer en toegankelijker maken. De meest toegankelijke ideeën die tijdens de hackathon bedacht en uitgewerkt worden ontwikkelen we na de hackathon tot een prototype. Op weg naar een nieuwe standaard voor een inclusieve samenleving.

Hackathon – Open innovatie

De hackathon is een initiatief van Koninklijke Visio, expertisecentrum voor blinde en slechtziende mensen. Albert Heijn is gastheer en partner van de hackathon. Samen met onder meer organisaties als Philips, TNO, Universiteit Twente, Abn Amro, Oogvereniging, Microsoft Nederland bundelen zij hun kennis en expertise over technologie.

Ervaren hoe het is om slechtziend boodschappen te doen?

Tijdens de Shopping experience bij AH XL in Eindhoven ervaren deelnemers zelf hoe het is om slechtziend boodschappen te doen. Met een bril zien zij net zoveel zien als hun blinde of slechtziende buddy. Samen gaan ze de supermarkt in om met een boodschappenlijstje en 5 euro de boodschappen te halen voor de afsluitende borrel. Zo beleeft iedereen zelf hoe toegankelijk de supermarkt is. Bijzonder om mee te maken of mee te nemen naar de hackathon.

Kijk voor meer informatie over de hackathon Super toegankelijk op visio.org/hackathon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *