Logo
Van de lange waslijst goede voornemens voor 2020 maar als eerste de nieuwsbrief in orde gemaakt. :-)
We gaan het gewoon weer proberen. Afgelopen half jaar had ik meer negatieve energie dan positieve energie vanwege een 'vrijwilligers'-taak elders. En dan ga je op enig moment de min in.... Maar goed, nieuw jaar, 'taak' gestopt, en weer een nieuw blikje positieve energie opengetrokken. Nee, weet niet waar het blikje vandaan kwam, lag nog ergens in de la ;-)
En met het nieuwe jaar, ook weer wat activiteiten in het land (voor doofblinden). Hieronder een paar activiteiten.

WeyLia Club

WeyLia is voor doven / SH en doofblinden club. Meer info, mail dan naar weylia.club@gmail.com
Zij hebben een nieuw adres: LASMEERSESTRAAT 99, 5261 TB VUGHT. 11 januari 2020 is er een nieuwjaar receptie. Aanmelden voor 6 januari a.s.
Weylia Club

De Witte stokken

Op zaterdag 18 januari 2020 organiseren zij een bijeenkomst met o.a. een vervolg BHV oefening en een spel “Telefoonlijn”. Dit is van 11:00 uur tot 16:00 uur.
Meer info: https://doofblindenagenda.nl/spel-telefoonlijn/

Doofblindenkamp 2020 in Kasterlee

Ben je beperkt in zien én horen en heb je zin in fun met andere doofblinde mensen? Helen Keller Club organiseert van 3 tot 7 augustus haar eerste Doofblindenkamp voor Belgische en Nederlandse doofblinde volwassenen.
Meer info http://blog.annatimmerman.be/doofblindenkamp-2020-in-kasterlee/

Welke rechten hebben mobiliteitsbeperkte passagiers bij het boeken van een vliegreis, op de luchthaven en in het vliegtuig?

In een tweetal documenten wordt hier meer uitleg over gegeven.

Skydiven

Eerder hebben we melding gemaakt van een Slakkenhuis activiteit: "Skydiven". We zijn 2x geweest bij Skydive, namelijk dinsdag 8 oktober en dinsdag 15 oktober 2019. Vanuit Skydive Roosendaal is er een kort filmpje gemaakt. De deelnemers zelf hebben de foto's kunnen downloaden. Al met al een geslaagde activiteit, waarbij na afloop nog samen lekker gegeten is. Voor degene die beide dagen niet konden, maar zich wel aangemeld hadden, gaan we kijken of we dit jaar nog een sessie kunnen organiseren, maar dan in de regio Utrecht. Wordt vervolgd.
Rechtstreekse link naar de foto's: https://photos.google.com/share (klik op de hyperlink). Ongeveer vanaf foto 60 - na de 'supermannen', die waren voor ons.

Bloggen

Van een aantal doofblinden weet ik al dat ze bloggen. Voor een 'Blog boek' zijn we nog op zoek naar slechthorende/dove/doofblinde bloggers. Ben jij ook een blogger, laat het dan weten. Kom je wellicht ook in het grote boek. Maar het kan ook zijn dat je wil leren bloggen, of dat je je expertise wil delen met andere auditief beperkte bloggers. Kijk dan op https://www.slakkenhuis.org/bloggen/ en kun je ook vanaf half februari 2020 meedoen met een 'blog'-groepje. Woon je in de buurt van Vlaardingen, eet je gezellig een keertje mee. Woon je verder weg, of wil je niet mee eten, de blog cursus is geheel online te volgen.

Tot slot

En uiteraard allemaal de beste wensen voor 2020 toegewenst!!
Tot de volgende nieuwsbrief. Stuur deze nieuwsbrief door naar familie, vrienden, bekenden en laat hem/haar zich ook aanmelden op de gratis nieuwsbrief. Bij voorbaat dank.
facebook twitter linkedin