27 sep en 30 sep: Roeien bij roeivereniging Ossa, Heerhugowaard

Op woensdag 27 september en zaterdag 30 september zet roeivereniging Ossa in Heerhugowaard de deuren open voor slechtziende en blinde belangstellenden.

Samen met Koninklijke Visio vragen zij in september “maand van het aangepast sporten” aandacht voor gezond bewegen voor mensen met een visuele beperking.

Ontdek mogelijkheden sporten voor slechtziende en blinde mensen

Het hebben van een visuele beperking vraagt extra energie van je lijf. Gezond eten en bewegen is daarom belangrijk om lekker in je vel te zitten. Veel sporten en beweegactiviteiten zijn prima uit te oefenen met een visuele beperking. Soms met een beetje hulp of inzet van andere zintuigen. Ook roeien in een team is goed toegankelijk. Zelfs wedstrijdroeien behoort tot de mogelijkheden. In de meeste steden zijn actieve roeiverenigingen waar op verschillende niveaus wordt geroeid. En naast het roeien is er ruimschoots aandacht voor een moment van gezelligheid.

Workshop roeien voor slechtzienden en blinden

Locatie: Clubgebouw van roeivereniging Ossa
Datum: woensdag 27 september van 14.00 u tot 16.00 u voor volwassenen
zaterdag 30 september van 10.00 u tot 12.00 u voor jeugd (10 tot 18 jaar
Plaats: Heerhugowaard, Westdijk 12 (1 km lopen vanaf station Heerhugowaard)

Tijdens de workshop komen onder andere de volgende aspecten aan bod.

Boten en materiaal, voorbereiding en tactiek van het roeien, lid zijn van een roeivereniging meer dan sporten alleen. Uitsluitend voor deelnemers met een zwemdiploma is het mogelijk om mee te gaan op het water en te ervaren hoe het voelt.

Meer informatie en aanmelden roeiactiviteit (noodzakelijk)
Neem contact op met Visio, afdeling Advies in Heerhugowaard T 088 585 90 00 of heerhugowaard@visio.org

Algemene informatiemiddag op 22 september over aangepast sporten

Naast de mogelijkheid om kennis te maken met roeien, zijn geïnteresseerden op vrijdag 22 september welkom in het Oogcafé van de Oogvereniging bij Visio in Heerhugowaard. Tijdens deze algemene informatiemiddag over aangepast sporten georganiseerd door Koninklijke Visio samen met de Oogvereniging en Alkmaar Sport wordt stil gestaan bij het wel willen sporten, maar de ervaring dat het in de praktijk toch niet zo gemakkelijk gaat. En vragen zoals hoe kom je bij de sportvereniging? Hoe train je als je de instructeur niet ziet? Welke sporten zijn goed te beoefenen met een visuele beperking? Tussen 13.30 en 15.30 uur zijn bezoekers welkom om met elkaar hierover in gesprek te gaan bij Visio, Gildestraat 3 in Heerhugowaard. Aanmelden is niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *