Lezing over bladmuziek op 16 september bij Koninklijke Visio in Amsterdam

Informatie over het blijven lezen van bladmuziek via iPad voor slechtziende mensen

Amsterdam, september 2016 –
Leesproblemen doordat de ogen slechter worden? Dan geldt dat vaak ook voor het lezen van bladmuziek! Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen organiseert op vrijdag 16 september 2016 om 14.00 tot 15.30 uur een lezing over de mogelijkheden van het lezen van bladmuziek op de iPad voor slechtziende mensen aan de Hettenheuvelweg 41-43, 1101 BM Amsterdam ZO. Ook dirigenten en andere betrokkenen bij koren en muziekverenigingen zijn van harte welkom.

Lezing voor muzikale mensen met visuele problemen
Met slecht zicht lid blijven van een koor of muziekvereniging en toch nieuwe stukken leren is een uitdaging. Ook dirigenten en andere betrokkenen zoeken naar passende oplossingen om slechtziende leden te voorzien van aangepaste bladmuziek. Als een eenvoudige loep geen oplossing biedt, kan het gebruik van de iPad soms een oplossing zijn. Er bestaan apps die de bladmuziek vergroten en herschikken. Men kan een groter beeldscherm aansluiten op de iPad voor vergroting van de noten of tekst. Of de muziek beluisteren van de muziek via de iPad tijdens het oefenen. Daarnaast is het mogelijk om met een voetpedaal te bladeren om de handen vrij te houden. En als de iPad bijvoorbeeld niet goed tijdens een uitvoering is te gebruiken, helpt het in ieder geval tijdens het studeren. Dit zijn voorbeelden van wat wél kan. De zoektocht naar een passende oplossing is soms een uitdaging, maar er is veel mogelijk. Laat u verrassen en ontdek de mogelijkheden.
In de lezing “Bladmuziek lezen via de iPad” op vrijdag 16 september om 14.00 uur gaan Marc Stovers, ICT-trainer en Janneke Geertman ergotherapeut dieper in op deze mogelijkheden die onder andere de iPad biedt.

Wanneer: Vrijdag 16 september 14.00 – 15.30 uur
Waar: Visio, Hettenheuvelweg 41-43, 1101 BM Amsterdam

Vragen of aanmelden

Voor de lezing “Bladmuziek lezen op de iPad” is aanmelden noodzakelijk. Aanmelden kan tot uiterlijk 13 september : E amsterdam@visio.org T 088 585 57 00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *