Koninklijke Visio organiseert voorlichtingsbijeenkomst over syndroom van Usher in Apeldoorn

Apeldoorn, Veel mensen hebben er wel eens over nagedacht: Hoe zou het leven zijn wanneer je niet (goed) kan horen en zien? Usherpatiënten weten hoe dit is. Usher Awareness Day, op de derde zaterdag van september, zorgt voor extra aandacht voor het syndroom van Usher. Visio wil hier graag een steentje aan bijdragen en organiseert op woensdag 21 september om 13.30 uur een voorlichting over deze aandoening.

Het syndroom van Usher

Deze aandoening veroorzaakt progressieve beperkingen in horen en zien. Het is een groot gemis als beide zintuigen niet goed meer werken. Het valt anderen vaak niet op hoeveel de usherpatiënt mist. Dat maakt dit een lastige aandoening. Visio helpt de mogelijkheden zo goed mogelijk te benutten om zo maximaal zelfredzaam te zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan trainen van het tastzintuig, braille in combinatie met de iPhone waardoor het nieuws, de e-mails, internet e.d. toegankelijk blijven.

Voorlichting

Op woensdag 21 september start om 13.30 uur een voorlichting voor iedereen die geïnteresseerd is in Usher. In de voorlichting gaan we in op:

  • Wat is het syndroom van Usher
  • Hoe kunt u, als naaste van een Usherpatiënt in uw benadering rekening houden met hem of haar?
  • Wat kan Visio doen?
  • Welke organisaties bestaan er nog meer om verder geholpen te worden.
  • Kennismaking met de brailleleesregel in combinatie met de iPhone.
  • Ervaar ook zelf hoe het is om zowel slechtziend als slechthorend te zijn.

De afdeling Ushersyndroom van de Oogvereniging is uitgenodigd om ook iets te vertellen.

Aanmelden

Aanmelden voor de voorlichting kan tot uiterlijk 7 september bij Visio Apeldoorn, Petra Groothuis T: 088 585 67 10 of E: apeldoorn@visio.org
U kunt hier ook terecht voor nadere informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *