Koninklijke Visio organiseert voorlichting over glaucoom

Informatieavond over glaucoom op 6 september in Leiden samen met Haven Apotheek en Oogvereniging

Leiden, augustus – Op dinsdag 6 september organiseert Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, in samenwerking met de Haven Apotheek en de Oogvereniging in Leiden een informatieavond over de oogziekte glaucoom. Tijdens deze informatieavond voor patiënten, familie en geïnteresseerden staan we stil bij het ziekteverloop, druppeltechniek en wat er allemaal wél kan ondanks verminderd zicht.

In Nederland zijn er ruim 320.000 mensen slechtziend of blind. Glaucoom is één van de meest voorkomende oogziekte. Er ontstaat schade aan de zenuwvezels en de oogzenuw. Dit kan leiden tot uitval van het gezichtsveld (het blikveld) en uiteindelijk tot koker zien en zelfs tot blindheid leiden. Naarmate de ziekte vordert, kan deze ingrijpende gevolgen hebben in het dagelijks leven, zoals: Problemen met oriënteren en zich verplaatsen binnen- en buitenshuis; voorwerpen over het hoofd zien; problemen met scherp zien, lezen, tv kijken en gezichten herkennen; moeizaam of niet meer kunnen uitoefenen van werk, hobby’s en huishoudelijke taken.

“Begin vandaag met morgen” en bezoek de informatiebijeenkomst die plaatsvindt op dinsdag 6 september van 19.00 tot 20.30 uur bij Visio in Leiden, Rijnsburgerweg 10, Poortgebouw-Zuid – 2de etage. De Haven Apotheek verzorgt een presentatie over de druppeltechnieken en een professional van Visio geeft voorlichting over de ziekte glaucoom en de revalidatiemogelijkheden. De Oogvereniging, de patiënten- en belangenorganisatie voor alle mensen met een oogaandoening, waaronder glaucoom, in Nederland, is aanwezig met een informatiestand.

Wanneer: dinsdag 6 september, 19.00-20.30 uur
Waar: Visio in Leiden, Rijnsburgerweg 10, Poortgebouw-Zuid – 2de etage

Meer informatie?

Neem contact op met Visio Revalidatie & Advies in Den Haag,
T 088 585 92 00 of denhaag@visio.org.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *